Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Tabergs SK P-98

Följ

P-98

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabergs SK
Fotboll
P-98
Tabell
Lag M V O F P
1 Tabergs SK 8 6 1 1 19
2 Värnamo Södra FF 8 6 1 1 19
3 Burseryd/Sm-stenar/Skeppsh 8 5 1 2 16
4 Hovslätts IK 8 4 2 2 14
5 Waggeryds IK 9-m 8 4 0 4 12
6 Råslätt SK 8 4 0 4 12
7 IFK Lammhult/Åby-Tjureda 8 2 2 4 8
8 Skillingaryds IS 8 1 0 7 3
9 Gnosjö/Hillerstorp 9-m 8 0 1 7 1
10 Internacional KIF 0 0 0 0 0
11 Ljungby IF 2 0 0 0 0 0

Match

Tabergs SK

1 - 0
Tabergs IP
30 maj 2015
12:00

Burseryd/Sm-stenar/Skeppsh

Referat

Referat: Tabergs SK - Burseryd/Sm-stenar/Skeppsh

Inför dagens möte mot Burseryd låg molnen mörka på himlen och öste regnet ner. Allt talade för en blöt och grå tillställning i en tidig seriefinal mellan de två lag som imponerat mest i serien hittills. I omklädningsrummet talade Micke Mourinho om vikten att vara först in i närkamperna, att ha fullt fokus från början och ta tag i matchen från start. Grabbarna var fokuserade och taggade för att låta segertåget fortsätta och plocka poäng. Samma sekund som hjältarna från Taberg klev ut från omklädningsrummet och ut på planen upphörde regnet och molnen skingrade sig soch solen sken på grabbarna.

1:a halvlek bjöd Burseryd upp till kamp, visade prov på ett stabilt försvarsspel och ett spelskickligt mittfält, men med en uddlöshet på den sista tredjedelen. Den främsta orsaken till att de inte skapade någon målchans var resultatet av ett otroligt stabilt försvarsspel där mittbackarna stod upp som generaler och inte tillät motståndarna få någon chans, och om de någon fick en chans så storspelade Linus i målet och vägrade tappa någon boll bakom sig. Taberg hade lite svårt att få igång sitt passningspel och slog många långbollar, möjligen inspirerade av Tabergs A-lag... 0-0 efter första halvlek.

Precis som i föregående matcher går Taberg ut starka i andra halvlek, vinner närkamperna och börjar äga boll för att sedan storma framåt. Burseryd blir lite tagna på sängen när Taberg kommer från alla håll och kanter men står ändå emot det värsta bombardemanget. Taberg har har svårt att bryta igenom Burseryds täta försvar men halvvägs in i andra halvlek kommer den vindsnabbe Sebbe och bryter igenom, för att bli neddragen i straffområdet MEN DOMAREN FRIAR! Ingen straff och publiken är i upplösningstillstånd, vilken miss! Grabbarna viker sig inte utan fortsätter trumma på, attack efter attack och än en gång kommer Sebbe, snabbare än tåget och tar sig in i straffområdet när han återigen blir neddragen. Domaren blåser straff i matchens 85:e matchminut. Fram stiger Pontus Nordström och trycker in bollen i målvaktens vänstra hörn hur säkert som helst. Som Dr Alban hade sagt: Stabilt. Matchen slutar 1-0 efter en stabil match där alla gjorde sitt jobb och slet för varandra, imponerande och härligt att se!

Segertåget går vidare och nu laddar vi batterierna för nästa match!